8. marec – dan žena

Zima se poslavlja in pomlad nas pozdravlja. To naznanja mesec marec,
mesec, ki tako kot ženske poraja novo življenje. Obdari nas s pisano paleto barv, vse brsti, cveti in življenje napolnjuje z novo energijo.

V življenju žensk se izmenjujejo različne vloge: od majhne punčke do razposajenega dekleta, zrele ženske, ljubezni polne mame, marljive delavke, prijazne babice, prababice in še veliko različnih drugih vlog. Ženske ustvarjamo varno zavetje svojim najdražjim z odgovornim čutom do svojih družin. Dejavne in uspešne smo v vseh sferah družbenega življenja: kot gospodinje, v vzgoji, izobraževanju, športu, umetnosti, kulturi, politiki…..

Velikokrat pa ženske pozabljamo nase, na svoje želje, hotenja in
svobodo. In tako kot narava prinaša dobro in slabo, smo tudi ženske soočene z dobrim in slabim, z uspehi in neuspehi ter z nenehnimi izzivi po dokazovanju. Vsaka jih rešuje po svoje, po svojih najboljših močeh.

Čestitka ob dnevu žena naj bo usmerjena v željo, da ženske poskrbimo
zase in si vzamemo čas za počitek in aktivnosti, ki nas veselijo. DRAGE ŽENSKE, sejmo med ljudmi dobro voljo in optimizem. Praznični dan napolnimo z lepimi mislimi, s prijaznimi besedami, ljubeznijo in smehom. V teh, z virusom prisotnim čudnih časih, poskrbimo za lastno zdravje in z dejanji prispevajmo, da bo naša okolica, ki nas obdaja, za odtenek prijaznejša kot je sicer.

Ne pozabimo na naše boljše polovice; vsem moškim čestitke ob dnevu mučenikov. Tako moški kot ženske negujmo ljubezen, ki naj bo naša spremljevalka slehernega dne v letu. Hvaležni bodimo za vsak trenutek, ki si ga delimo med seboj – pa ne samo kot zakonci in v krogu družine, temveč tudi kot prijatelji, sosedi ali pa zgolj naključni znanci.

LEPO PRAZNOVANJE!

Jožica Notesberg