Nova maša

Minuli vikend je v naši občini bilo nadvse svečano in praznično. Naš občan Primož Lorbek je bil v soboto 29. junija 2019 v Stolni cerkvi v Mariboru posvečen v duhovnika. Istega dne zvečer je sledil sprejem novomašnika v farni cerkvi sv. Miklavža. V nedeljo 30. junija pa je na prostoru pred Osnovno šolo v Zavrču potekala slovesnost nove maše, ki jo je daroval Primož Lorbek. Maše se je udeležil tudi župan Slavko PRAVDIČ.

Na pot, ki se je pričela v nedeljo zjutraj s krajšim kulturnim programom in ganljivim slovesom novomašnika od doma iz Turškega vrha, so se številni skupaj s Primožem odpravili peš skozi hrvaško naselje Dubrava, kjer so procesijo pričakali farani iz Dubrave in krenili k farni cerkvi. Tudi oni so prisrčno in ganljivo sprejeli novomašnika.

Pri sveti maši se je ob nadškofu Alojzu Cviklu zbralo veliko duhovnikov, vernikov iz naše in sosednjih župnij, sorodnikov in novomašnikovih prijateljev. Ob začetku svete maše je novomašniku čestital župan Slavko PRAVDIČ in mu dejal:

»Z velikim veseljem te prisrčno in ponosno pozdravlja cela občina in vsa župnija. V fari v kateri si odraščal, boš danes prvič maševal. Srečo imamo, da lahko s teboj doživljamo trenutke, ki se zgodijo zelo redko. S teboj se vsi veselimo. Veselijo se otroci, ministranti, veselijo se mladi, veselijo se družine, veselijo se starejši, veselijo se tvoji sodelavci. Bodi goreč oznanjevalec besede o božji ljubezni do čisto vsakega človeka! Vsakdo hrepeni po tem, da bi bil brezpogojno ljubljen, takšen kot je. Zato ste duhovniki tako potrebni današnji družbi. Hvaležni smo Bogu, da vas imamo. Naj te molitev domače župnije krepi v trenutkih preizkušenj. Tvoja popolna, brezpogojna odločitev za Kristusa je vsakomur od nas spodbuda. Spodbuda, da se trudimo za boljši, pravičen in pošten svet. Vsak na svojem mestu, vsak v svojem položaju, vsak dan. Naj te spremlja dobri Bog in dobra misel vseh faranov na tvoji novi življenjski poti. Kjer koli boš hodil, vse dobro na tvoji življenjski poti ti želimo. Ponosni smo nate.«

Po slavnostni sv. maši je sledilo kosilo ob zvokih ansanbla Upanje v šotoru v našem športnem parku. Povabljeni so Primožu namenili mnogo čestitk in besede ponosa. Učenci domače osnovne šole pa so mu skupaj s svojimi mentorji pripravili prav poseben kulturni program.

Sledile so večernice pri kapeli Trpečega Jezusa v Dubravi. Nato je sledilo druženje do poznih ur. Praznovanje se je nadaljevalo še v naslednji dan z Zahvalno mašo in piknikom za vse sodelujoče. Vsem našim otrokom – kelnerjem je to bil teden povezanosti, tkanja prijateljstev, teden, ko so posvetili skupnim nalogam in si priznali, da je lepo biti skupaj.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da je svečanost bila res veličastna. Zopet smo dokazali, da skupaj zmoremo Več!

Lepo je živeti ko Veš, da še obstajajo ljudje, ki znajo živeti v pravem pomenu besede. Živeti za ljubezen in za dobro, ki naj ga nikoli ne zmanjka.

ISKRENA HVALA VSEM, PRIMOŽU PA ŠE ENKRAT ISKRENE ČESTITKE!ž